C&W zet Europese Isp-expansie voort

Het Amerikaans/Engelse Cable & Wireless blijft op het Europese overnamepad. Dit keer heeft het telecommunicatieconcern vijf Isp's overgenomen.

Het bedrijf heeft een totaalbedrag van honderd miljoen dollar voor de vijf Internet- en netwerkbedrijven neergelegd. Het gaat voor C&W vooral om de leemtes in zijn marktaanwezigheid op het Europees continent op te vullen. Daarnaast hoopt de onderneming met de overnames uiteraard zijn omzet op te krikken. Met de overnames staan volgens C&W geen banen op de tocht. Het lokale personeelsbestand blijft zoveel mogelijk gehandhaafd, om zodoende elke markt apart te kunnen benaderen.
Onder de overnamepartijen zijn twee Isp's uit Nederland: Widexs BV en denetworkintegrator Impact Group. Daarnaast neemt C&W het Franse Isp Pictime, het Duitse Isp Pop Point of Presence en de Spaanse Eaisa Group over. Met deze meest recente overnames komt het acquisitie-aantal van C&W in Europa op twintig, met een gezamenlijk geïnvesteerd bedrag van 650 miljoen dollar.
Met de overnames hoopt Cable & Wireless zijn positie tegenover de Europese concurrentie in één keer te kunnen versterken. C&W's belangrijkste tegenhangers in Europa zijn onder andere PSInet en UUNet, een dochter van WorldCom. Cable & Wireless gaat ervan uit dat het met de meeste recente acquisities zijn jaarlijkse omzet met veertig miljoen dollar kan laten stijgen. Verder wil het zijn klantenbestand sterk stimuleren met gebruikers van onder meer KLM, Microsoft, Siemens en Compaq.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-07-19T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.