SCO mogelijk gekocht door Caldera Systems

SCO's Unix-variant doorstond twee decennia Unix-oorlog en sloeg Microsofts aanvallen met Windows af. Wat het mogelijk niet alleen overleeft is Linux.

Caldera Systems, die naast Red Hat één van de bekendste distributies van Linux verkoopt, staat op het punt om de serverdivisie van SCO over te nemen, zo verklaren bronnen dichtbij de onderneming. Bij de overname zijn het Unix-systeem Openserver en Unixware betrokken. Voor het laatste systeem maakt het bedrijf samen met IBM een speciale versie voor Intels Itanium-processor. Ook Vison2K, de technologie waarmee het bedrijf Network File System, terminal-emulatie en X-Window applicaties toegankelijk maakt voor Windows-omgevingen, valt eronder.
Belangrijker nog dan deze producten is het verkoopkanaal waar Caldera na de overname over kan beschikken. Dit kanaal heeft in de Unix-wereld een goede reputatie, waarmee het bedrijf kan beschikken over een ruime voorraad aan loyale, potentiële klanten voor zijn Linux-producten. Gevoegd bij Caldera's succes op het Linux-terrein heeft de combinatie een uitstekende positie in beide werelden.
SCO kan door de verkoop van zijn besturingssystemen zich concentreren op de dienstverlening, het laatste nog groeiende onderdeel van het bedrijf. De Professional Services, zoals de divisie heet, levert ondersteuning voor de eigen Unix-varianten, het applicatieserver-product Tarantella en de Linux-varianten van Caldera en Turbolinux.
Het verwachte overnamebedrag voor SCO's serverdivisie ligt rond de zeventig miljoen dollar. Vergeleken met eerder dit jaar is het bedrijf momenteel aanzienlijk minder waard. In maart noteerde het aandeel nog dertig dollar. Nu hangt de waarde rond de vier dollar, waarmee het gehele bedrijf 152 miljoen dollar waard is terugkomend van een piek van een miljard dollar. De verwachting is dat de bedrijven met een officiële bevestiging naar buiten komen bij de presentatie van de derde kwartaalcijfers van SCO volgende week.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-07-20T00:00:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.