Halfgeleiders Lucent in aparte onderneming

Lucent verzelfstandigt zijn halfgeleideractiviteiten. Begin volgend jaar moet het nieuwe bedrijf naar de beurs.

Over de afgelopen vier kwartalen boekte de leverancier van halfgeleiders binnen Lucent een omzet van meer dan 4 miljard dollar. Het zelfstandige microelektronica bedrijf, waarvan de naam nog bekend wordt gemaakt, produceert siliconen chips en optisch-elektronische componenten zoals lasers. Deze vormen de basis voor bijvoorbeeld draadloze telefoons, modems en Internetapparatuur.
Het nieuwe bedrijf is marktleider in het snelst groeiende gedeelte van de wereldwijde componentenmarkt, namelijk de communicatiesector. Volgens ceo Richard McGrinn van Lucent brengt de nieuwe onderneming de optische en de halfgeleiderwereld samen.
Lucent maakte bekend dat het over het derde kwartaal een omzetstijging heeft geboekt van 20 procent naar ruim 8,7 miljard dollar. Het concern boekte een nettoverlies van 301 miljoen dollar, onder andere door zware investeringen van het concern in onderzoek en ontwikkeling bij net overgenomen bedrijven. Voor het volgend kwartaal verwacht Lucent dat de omzet met een verdere 15 procent zal stijgen. Het bedrijf heeft zich ten doel gesteld de omzet en de prijs per aandeel met 20 procent te verhogen.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-07-21T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.