Sun brengt broncode Star Office naar buiten

Sun stelt de broncodering van zijn Office suite open voor ontwikkelaars. Het bedrijf hoopt zo de dominante positie van Microsoft Office te doorbreken.

De code is te vinden op een nieuwe website, die 13 oktober operationeel moet zijn. Sun hoopt dat Openoffice.org, zoals de site gaat heten, zal leiden tot de ontwikkeling van nieuwe applicaties en het systeem geport gaat worden naar verschillende besturingssystemen.
Op deze manier wil de onderneming het afzetgebied voor de suite drastisch vergroten. Nu is het succes van Staroffice nog beperkt tot een relatief klein percentage gebruikers, zowel zakelijk als privé.
"We verwachten dat Openoffice.org de komende drie jaar hetzelfde effect op de office markt heeft, als Linux op de markt voor besturingssystemen", aldus Sun-topman Marco Boerries in een vraaggesprek met nieuwsdienst Computergram.
Overigens zal het Amerikaanse bedrijf niet alleen de broncode van het binnenkort te verschijnen StarOffice 6 op Internet plaatsen. Er komen bijvoorbeeld ook op XML gebaseerde bestanden en API's online. Sun hoopt zo ook door te kunnen dringen tot de markten voor handhelds en spelcomputers.
Staroffice is er in Windows, Linux en Solaris versies. Het bedrijf verwacht later dit jaar ook een product uit de brengen voor de Macintosh.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-07-21T00:00:00.000Z René van Vemde
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.