Rambus claimt Dram- en DDR-Sdram-patenten

Technologiebedrijf Rambus is van plan auteursrechten te claimen bij producenten van geheugenchips. De Amerikaanse gigant zegt 85 patenten klaar te hebben liggen.

Tijdens de bekendmaking van de nieuwe kwartaalcijfers onthulde Rambus zijn agressieve strategie. De maker van chip-interfaces wil geld zien van fabrikanten. Het gaat dan om bedrijven die SDRAM en DDR-Sdram geheugenchips produceren.
Rambus zegt in zijn plannen gemotiveerd te zijn door het recente succes met Toshiba en Hitachi. Beide Japanse ondernemingen besloten vorige maand auteursrechten te betalen voor het gebruik van Rambus Dram's en DDR-Sdram-chips
Volgens Rambus' ceo Geoff Tate volgt binnenkort nog een groot aantal licentiehouders. Hoewel geen namen werden genoemd, staan bedrijven als Samsung, IBM, Hyundai en Infineon naar alle waarschijnlijkheid hoog op de lijst.
Momenteel ontvangt Rambus ruim 6,6 miljoen dollar aan licenties voor het gebruik van zijn technologie. Succes met zijn claims zou dat bedrag enorm doen stijgen. De omzet van het derde kwartaal bedroeg 17.8 miljoen dollar, een stijging van 67 procent ten opzichte van vorig jaar.
Daarbij zijn de inkomsten uit de overeenkomsten met Toshiba en Hitachi nog niet meegerekend.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-07-21T00:00:00.000Z René van Vemde
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.