Isoc tevreden ondanks weinig bezoekers

De Internet Society is tevreden over zijn juist afgesloten tiende conferentie in Yokohama, ondanks de lagere bezoekcijfers - 1600 tegenover de verwachte 2000.

Dat zeggen directeur Donald Heath en de nieuwe voorzitter, IBM-man Brian Carpenter. Er was wel gerekend op een grotere deelname van Japanse zijde.
Een duidelijk succes waren de uitgebreide demonstraties met het nieuwe Internet protocol versie 6, oftewel IPv6m dat een aantal grote problemen van de vorige versie IPv4 moet wegnemen zoals beperking in capaciteit van adressen. Of de veel grotere omvang van het nummerbstand van IPv6 ook voldoende zal zijn om de bezwaren van een verhuizing er naar toe op te vangen, wordt door enkele deelnemers nog betwijfeld. Dat er onder de omstandigheden - het nummerbestand voor adressen van IOPv4 raakt eenvoudigweg op - weinig keus is, leeft duidelijk bij de aanwezigen.
Veel tevredenheid was er onder de buitenlandse deelnemers en de conferentiegangers over de faciliteiten zoals de ethernet-aansluiting van 10 Mb via de kabel of draadloos op alle kamers in het aangrenzende hotel zowel als op de conferentie zelf.
Wel plaatste met name Carpenter vraagtekens bij het optreden van Cisco-topman en hoofdsponsor John Chambers, die ongehinderd door enige (Japanse) bescheidenheid de gelegenheid gebruikte om zijn bedrijf en de nieuwe Internet-telefoon van Cisco te pluggen. Chambers pleitte echter ook sterk voor en grote inspanning van overheden op het gebied van onderwijs in het algemeen en niet alleen op IT-gebied. Hij ziet over de hele wereld dat investeringen in het onderwijs onder de maat zijn. Hij voorspelde ook dat elk bedrijf dat niet volledig gebruik maakt of gaat maken van Internet, binnen afzienbare tijd de slag met zijn concurrenten zal verliezen.
De ook in de VS populaire ex-McKinsey-consultant dr. Ken-Ichi Ohmae uit Japan bekritiseerde in zijn speech bij de afsluiting van het congres de aarzelende houding van de Japanse overheid wat Internet betreft. Het is bekend dat in Japan met name door de GSM-pendant Imode de toeloop naar het web enorm zal zijn. De schatting is momenteel van 10 miljoen Imode gebruikers naar 75 miljoen in drie jaar.
Heath wees erop dat nu de nadruk van de ISOC zal verschuiven naar de minder ontwikkelde landen, aangezien de meeste industrielanden een stimulans van Internet-gebruik - en van de taken die de Isoc tot de zijne rekent - niet meer nodig heeft.
Volgend jaar in Stockholm zal er eveneens aandacht geschonken worden aan manieren om de geschiedenis van Internet te behouden, aangezien de meeste elektronische opslagmedia slechts een houdbaarheid hebben van enkele jaren. Nu zijn er al een aantal belangrijke archiefstukken voorgoed verdwenen.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-07-21T00:00:00.000Z Arthur Graaff
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.