Visa, Sun en Cisco in betalen via Internet

Visa, Sun en Cisco hebben een financieel betaalnetwerk, genaamd Direct Exchange, gelanceerd. Visa heeft plannen om het systeem het grootste van Internet te maken.

stelt visacard-gebruikers in staat om betalingen te verrichten via mobiele e-handel, smartcards, e-handel tussen bedrijven en consumenten en elektronische cheques. "Hoewel creditcards een standaard betaalmiddel blijven, bieden wij consumenten nu ook de mogelijkheid om met nieuwe technologieën te betalen", zegt Carl Pascarella president en ceo van Visa.
Het bedrijf verwacht datDirect Exchange zestig miljoen dollar per uur gaat verwerken. Dit komt neer op een bedrag van ruim 1 biljoen dollar aan betalingen per jaar. Het netwerk is in staat om meer dan 10 duizend berichten per seconde en meer dan 100 miljard transacties per jaar te versturen. "Dat is het dubbele van het volume dat we nu gebruiken", claimt Pascarella.
Direct Exchange, waar twee jaar aan gewerkt is, verschijnt eind augustus op de markt en is gebaseerd op de opslagapparatuur en servers van Sun en J2EE (Java)-software. Cisco voorziet in de benodigderouting-technologie. Visa's dochtermaatschappij 'Inovant' verzorgt het netwerk dat is gebaseerd op Visanet.
Volgens analist John Pescatore van de Gartner Group is Direct Exchange niet gebaseerd op deSecure Electronic Transaction (SET), die in 1995 als standaard werd ontwikkeld in samenwerking met Mastercard. De SET was niet erg populair bij banken en detailhandelaars vanwege de complexiteit. Visa kon echter niet bevestigen welke beveiligingsmaatregelen voorDirect Exchange getroffen zijn.
Visa gaat deze zomer met zijn nieuwe partner 'Aether Systems' een aantal applicaties, waaronder een draadloos elektronisch betaalsysteem, lanceren. Dit systeem dient ter ondersteuning van creditcard-aankopen via piepers, Personal Digital Assistants (PDA's) en mobiele telefoons. De aankomende weken gaat VisaDirect Exchange pilot programma uitbreiden; eerst in de Verenigde Staten en vervolgens over de rest van de wereld.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-07-21T00:00:00.000Z Manuela Fun
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.