Oracle wil meer ontwikkelaars trekken

Producent van database-oplossingen Oracle wil zijn Internet-portaal OTN voorzien van een online marktplaats om zo meer programmeurs aan zich te binden.

Op OTN zullen vacatures en freelance-opdrachten op Oracle-gebied verschijnen. Het bedrijf ontwikkelde deze toevoeging aan het portaal, die de naam OTN-Xchange krijgt, met het pas operationele bedrijf Collab.net. De baneninformatie is afkomstig van de websites Developers.net, Niku.com en Workexchange. De banenmarkt stelt leden van het portaal in staat om gezamenlijk aan projecten te werken door code via Internet te delen. Andere leden van OTN kunnen de code bekijken en eventuele fouten aanpassen.
Met deze toevoeging aan het portaal wil Oracle de hoge nood aan gekwalificeerde programmeurs lenigen door de bestaande doelgroep efficiënter in te zetten. Daarnaast hoopt het bedrijf met de banenmarkt meer programmeurs, vooral van buiten de VS en Europa, voor zijn platform te interesseren. Op dit moment heeft OTN wereldwijd iets minder dan één miljoen leden. In Nederland bedient Oracle via het portaal een publiek van 14.500 leden, voornamelijk programmeurs, database-administrateurs en IT-managers.
Het bedrijf zegt 2000 softwarecomponenten openbaar te willen maken op het nieuwe onderdeel van OTN. Hiermee volgt de onderneming de strategie van Microsoft die onlangs op zijn Tech Ed-conferentie in Amsterdam aankondigde een groot aantal softwarecomponenten via zijn MSN-portaal aan te bieden. Ook IBM is september vorig jaar zijn eigen website voor ontwikkelaars, Developersnetwork genaamd, gestart. Naast op de specialisten gericht technologienieuws kunnen programmeurs softwarehulpmiddelen en handleidingen van de website ophalen. Een portaal voorzien van standaard softwarecomponenten lijkt een steeds belangrijker instrument om programmeurs aan de bedrijfseigen technologie te binden.
Naast het portaal heeft Oracle ook zijn certificeringsprogramma aangepast. Mensen die de opleiding tot database-administrateur volgen, krijgen nu ook Internet-onderwerpen als SSL (secure socket layer), certificaten en browsers op hun bord. Met deze aanpassing wil het bedrijf cursisten klaarstomen voor het beheer van e-handelsachtige toepassingen.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-07-25T00:00:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.