Corning verwerft optische divisie Nortel

Nortel doet zijn afdeling optische netwerksystemen over aan Corning. In ruil neemt Nortel een belang van 50 procent in de Amerikaanse onderneming.

Corning is de grootste speler momenteel op het gebied van glasvezelnetwerken en glas voor LCD-schermen. Op dit moment heeft het bedrijf een jaarlijkse omzet van 2,5 miljard dollar. De explosieve groei van Internet heeft de vraag naar onderdelen voor glasvezelnetwerken explosief doen groeien. Componenten als pompen, lasers en filters zorgen ervoor dat in glasvezelnetwerken gegevens aanzienlijk sneller te versturen zijn.
Corning draagt aandelen ter waarde van honderd miljard dollar over aan het Canadese netwerktechnologiebedrijf Nortel. Het Canadese bedrijf zou hiermee een belang van 60 procent krijgen in het Amerikaanse bedrijf. Dit aandeel is alleen maar gegroeid sinds de overnamegeruchten ook de beurs hebben bereikt. Het aandeel Nortel boekte een kleine winst aan de Nasdaq, terwijl Corning kelderde met 12 procent. Beide partijen verwachten binnen twee weken de gesprekken te kunnen afronden.
In totaal zou met de overname een bedrag gemoeid zijn van 170 miljard dollar, waarmee deze overname de fusie tussen JDS Uniphase en SDL overstijgt. Bij deze overname telde de overnemende partij 140 miljard dollar neer, ook om een betere positie te krijgen in de opkomende markt voor optische netwerken. De Amerikaanse overheid houdt de fusies in deze markt nauwgezet tegen het licht.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-07-25T00:00:00.000Z Sytse van der Schaaf