Internet-gebruikersgroep wil af van Icann

Een groep Internet-gebruikers uit Californië wil de Icann opheffen. De organisatie voor de toewijzing en bescherming van domeinnamen zou niet voldoen.

The People For Internet Responsibility (Pfir), zoals deze non-profit organisatie zichzelf noemt, pleit voor opheffing van de Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (Icann), omdat die organisatie last zou hebben van een historische erfenis, waardoor ze haar taken niet naar behoren kan uitvoeren. De Icann is opgericht door 'domeinnaam-goeroe' Jon Postel, maar omdat die overleed in de periode waarin de organisatie haar definitieve vorm kreeg, ontbraken in dat proces een fundamentele visie en de daarmee samenhangende begeleiding, zo stelt de Pfir. De interim-leiders van de Icann hebben sinds het overlijden van Postel in feite weinig meer gedaan dan wat 'nattevingerwerk', ook al was dat goed bedoeld, zo vinden de Californische Internet-gebruikers.
De Pfir wil dat een nieuwe start wordt gemaakt. Er moet een geheel nieuwe internationale organisatie worden opgericht die meer macht krijgt dan de Icann tot nu toe. Deze organisatie moet écht wereldwijd van opzet zijn en niet, zoals de Icann, Amerikaans.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-07-26T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.