Active Directory moet in Whistler wel werken

Microsoft probeert voor zijn herziene versie van Windows 2000, die de codenaam Whistler draagt, de problemen met zijn Active Directory-platform te herstellen.

Microsoft bracht Active Directory in februari van dit jaar op de markt. Het platform is bedoeld als management-middel voor bedrijven. De service stelt beheerders in staat PC's, gebruikers en toepassingen op een netwerk te installeren en controleren.
Vlekkeloos werkt het systeem van de softwaregigant echter niet. Het grootste probleem vindt volgens analisten plaats als systeembeheerders nieuwe gebruikersgegevens moeten invoeren. Bij iedere vernieuwing van data, ook al is het maar van één persoon, moeten bedrijven namelijk het totale gebruikersbestand bijwerken. Dan gaat het vaak om grote groepen mensen, soms zo'n 5000, waardoor netwerken vollopen met relatief onbelangrijke, administratieve gegevens. Microsoft heeft al aangeven dat probleem in Whistler te herstellen.
Analisten menen dat er wel meer aan het systeem mankeert. "Het platform moet beheerders in staat stellen gebruikers naar willekeur wel of geen toegang te verlenen tot bepaalde applicaties, maar dat lukt dus niet", aldus Charles Rutstein van onderzoeksbureau Forrester Research. "Microsoft heeft wel een infrastructuur gecreëerd, maar geen verbindingen met voor het bedrijfsleven belangrijke toepassingen als SAP en Oracle gelegd. Op dit moment is Active Directory niet meer dan een opslagplaats van gegevens."
Of Microsoft zijn problemen heeft opgelost moet volgend jaar blijken. Het softwarebedrijf hoopt Whistler in het midden van 2000 uit te brengen.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-07-27T00:00:00.000Z René van Vemde
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.