E-handel legt RDBMS-markt onder vuur

Na een periode van bloei staat de markt voor relationele database management systemen onder druk, zo concludeert onderzoeksbureau Vanson Bourne.

Volgens de Britse onderzoekers zijn de Rdbms-systemen te traag, te duur en te lastig te implementeren met de snellere hedendaagse e-commercie oplossingen. Daardoor voorspelt Vanson Bourne op korte termijn een grote reorganisatie in de Rdbms-markt. Dat is goed nieuws dus voor alle bedrijven die niet de naam IBM, Microsoft of Oracle dragen.
Vanson Bourne ondervroeg voor zijn onderzoek 171 IT-managers, werkzaam bij de belangrijkste concerns in de Benelux, Finland, Frankrijk, Duitsland, Israël en Groot-Brittannië. Op de vraag 'welke database gebruikt u bij het ontwikkelen van applicaties', antwoordden de meesten zoals te verwachten achtereenvolgens met IBM, Microsoft en Oracle. Maar liefst de helft van de respondenten vertelde dat hun bedrijf van plan is van leverancier te wisselen. Verder is het een veeg teken dat 75 tot 96 procent van alle toekomstige applicaties geschikt zullen zijn voor het Web, terwijl 40 procent met 'nee' of 'weet niet' antwoordt op de vraag of hun huidige database-leverancier deze voorziening ook levert.
Volgens Vanson Bourne is er sprake van een beslissend moment op de markt voor Rdbms-systemen, nu de helft van de klanten zijn langdurige relatie met zijn database-leverancier overweegt te verbreken ten gunste van nieuwe e-zakendoen leveranciers.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-07-28T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.