Internet-explosie in West-Europa zet door

Het aantal Internet-gebruikers in West-Europa zal dit jaar verdubbelen tot zo'n 140 miljoen. Aan Eind 1999 waren er nog 65 miljoen Europese internetters.

Onderzoek van telecom adviesbedrijf Analysys wijst uit dat het gebruik in Frankrijk, Duitsland, Italië en Engeland het snelst groeit, terwijl er vertraging in de stijging in de Scandinavische landen optreedt.
Uit de studie van Analysys blijkt verder dat het onstuimig is aan de aanbod-kant van het Internet. "Er is een grote onduidelijkheid bij aanbieders over wat nu uiteindelijk van grote waarde zal blijken te zijn in deze markt", aldus Philip Lakelin, één van de auteurs van het rapport.
Verder laat een ander onderzoek van het adviesbedrijf zien dat de inkomsten uit het gewone telefoneren zullen afnemen van 106 miljard euro in 1998 naar zo'n 100 miljard in 2005. De op gegevens gerichte dienstverlening daarentegen zal de komende jaren enorm groeien: van 24,7 miljard euro tot 61,6 miljard aan inkomsten in dezelfde periode.
Ten slotte voorspelt het rapport een grote toename in de penetratie van breedband Internet. Van vrijwel niets in 1998 tot 28 miljoen gebruikers in 2005, zo'n 13 procent van het totale aantal verbindingen.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-07-28T00:00:00.000Z René van Vemde
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.