Toch wereldwijde heerschappij voor WAP?

Het WAP Forum, een consortium van 200 bedrijven, werkt aan een manier om zijn draadloze protocol compatibel te maken met dat van de Japanse standaard, I-mode.

Deze nieuwe techniek moet een belangrijk onderdeel gaan vormen van WAP 2, waarvan de specificaties volgend jaar april uitkomen. Op deze manier hoopt het forum een geheel nieuwe WAP-markt in Japan aan te boren, aangezien het door NTI Docomo gepopulariseerde I-mode daar eind dit jaar zo'n 17 miljoen gebruikers zal hebben.
De mogelijkheid om via WAP-terminals I-mode websites te bezoeken zou de laatste stap kunnen zijn voor wereldwijde dominantie van de toepassing, die Internet-communicatie mogelijk maakt op draadloze apparatuur als mobiele telefoons en handhelds.
Toch vragen veel bedrijven zich af of de twee formaten wel zo gemakkelijk verenigbaar zijn. Indien dat inderdaad een groot probleem mocht blijken te zijn, zorgt het uitstel van de WAP 2-specificaties en de totstandkoming van uiteindelijke producten er in ieder geval voor dat er ook ruimte is voor andere oplossingen.
Eén algehele standaard voor de draadloze techniek is volgens bedrijven voor zowel de consument als de industrie van groot belang, al vrezen ze dat het nog wel zo'n twee tot vijf jaar zal duren voordat deze er ook werkelijk is.
Het WAP-Forum werkt verder aan meer audio- en video-mogelijkheden voor de apparatuur en zal de nu gebruikte taal WML (Wireless Markup Language) uiteindelijk gaan vervangen door XML (eXtensible Markup Language), al is niet precies bekend wanneer dat gaat gebeuren.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-07-28T00:00:00.000Z René van Vemde
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.