IBM stelt prijs vast voor S/390 Linux

Met het doel S/390-mainframeklanten te verleiden tot het installeren van Linux, zal IBM morgen een volledige en vooral inzichtelijke prijslijst uitbrengen.

De mainframeklanten van Big Blue staan vooralsnog wat huiverig tegenover de installatie van hetopen source besturingssysteem Linux op het mainframe, omdat niet duidelijk is hoeveel geld dat uiteindelijk gaat kosten. Dat komt omdat IBM in feite hinkt op twee gedachten. Enerzijds wil de onderneming de Linux-licenties voor de S/390-mainframes goedkoop genoeg maken om nieuwe klanten te trekken en extra inkomsten te genereren, maar anderzijds mogen die licenties ook weer niet zó goedkoop zijn dat de IBM-klanten massaal overstappen van IBM's eigen besturingssystemen naar het goedkoper te draaien Linux.
Bovendien zullen in een later stadium ook de licentieprijzen moeten worden vastgesteld voor de AS/400- en de RS/6000-servers, zodat er voor IBM nogal wat op het spel staat. De Linux-applicatie-ondersteuning voor die serverlijnen laat nog even op zich wachten. Deels vanwege de enorme berg coderingswerk die daarvoor nodig is, maar ook vanwege IBM's onzekerheid bij het positioneren van Linux als een toevoegsel aan zijn OS/400- en AIX-besturingssystemen.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-07-31T00:00:00.000Z Jeroen Bezem