Microsoft bouwt draadloze data/spraak-server

Microsoft legt zich niet neer bij de sterke positie die Oracle inneemt op de markt van de draadloze portalen. Het gaat de strijd aan met een nieuwe server.

De draadloze server moet zorgen voor het leveren van data en spraak aan mobiele apparaatjes, waaronder telefoons. Bovendien wordtback-end software ontwikkeld die mobiele telefoontjes een gemakkelijkere toegang geeft tot Microsofts Exchange mailservice. Demobile acces and solutions server - die nog geen naam heeft - moet volgens Microsoft een ontwikkelplatform gaan bieden voor draadloze data- en spraak-applicaties. De server gaat verschillende apparaatjes ondersteunen, en meerdere databronnen.
Volgens Scott Gode, productmanager binnen de mobility-divisie van Microsoft, is de strategie om spraak- en draadloze technologieën te gebruiken om vanaf mobiele apparaatjes de gegevens te benaderen die zijn opgeslagen op dataservers als Exchange en SQL-server. De bedoeling is dat software-ontwikkelaars applicaties voor het platform gaan bouwen via de binnenkort te lanceren Visual Studio 7.0.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-08-01T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.