Ikea opent zijn eerste online winkel

Het Zweedse woonwarenhuis Ikea gaat ook via Internet zijn spullen verkopen. Gisteren presenteerde Ikea de eerste online winkel, gericht op de klanten in Zweden.

Uiteindelijk moeten er online winkels komen in alle 25 landen waar Ikea vestigingen heeft. De virtuele winkel opent officieel op 7 augustus, wanneer ook de nieuwe Zweedse catalogus uitkomt. In eerste instantie worden maar ongeveer 700 producten via Internet te koop aangeboden, in plaats van de vele duizenden die in de woonwarenhuizen te koop zijn. Dat komt vooral omdat het met de lancering van de webwinkel een stuk minder vlot is gelopen dan de bedoeling was. Ikea had al veel eerder dit jaar online willen zijn, maar steeds weer bleken er problemen te zijn met de orderverwerking. Ikea wilde er zeker van zijn dat van de eerste dag af ook grote aantallen orders goed zouden kunnen worden verwerkt, aldus een woordvoerder.
De winkel wordt gemaakt door het eveneens Zweedse Framfad, dat ook in Nederland een vestiging heeft. De winkel is zo gemaakt dat er gemakkelijk per land aanpassingen aan de winkel kunnen worden gedaan.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-08-02T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.