IBM integreert Akamai-software in Websphere

IBM gaat programmatuur van Akamai Technologies integreren in zijn Websphere-software om de data-stroom van zijn Web-applicaties te versnellen.

Daarnaast past de integratie van de Akamai-software in de strategie van voortdurende vernieuwing van Websphere. "Integratie is de sleutel tot onze manier van zaken doen", zegt Joe Damassa, vice-president, marketing van IBM. "Voor elke dollar dat een bedrijf uitgeeft aan middleware, is het zes tot zestien dollar kwijt aan integratie. Wij proberen deze kosten te drukken door een volledig geïntegreerd platform aan te bieden."
"Met het Akamai software-netwerk wordt ook het gebruik van e-commercie software een stuk eenvoudiger. Beide bedrijven krijgen hiermee toegang tot de klanten van de ander. IBM-klanten kunnen bovendien gebruik maken van de voordelen van Akamai-software zonder dat zij daarvoor een apart pakket hoeven aan te schaffen", aldus de woordvoerder.
Voor IBM betekent dit dat het bedrijf toegang krijgt tot het klantenbestand van de media-website van Akamai. Op zijn beurt krijgt Akamai toegang tot IBM's grote zakelijke klanten.
Uit gegevens van onderzoeksbureau Giga Information Group komt naar voren dat IBM en concurrent BEA Systems voor eind dit jaar beiden 24 procent van de applicatieserver-markt zullen beheren. In 1999 had IBM een marktaandeel van 16 procent tegenover 32 procent van BEA. "Het afgelopen jaar zijn wij 67 procent gegroeid. Daarmee hebben we veel zaken van BEA overgenomen", meldt een woordvoerder van IBM.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-08-02T00:00:00.000Z Manuela Fun
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.