Mozoffice integreert Star Office in Mozilla

Nog even en Suns Star Office is direct geïntegreerd met het Internet. Dat wil althans Mozoffice.org, die Star Office gaat samenbrengen met de Mozilla-browser.

James Russell, de oprichter van de ontwikkelaar van 'open source' toepassingen Mozoffice, heeft inmiddels de plannen voor de integratie klaar liggen. De code wordt in oktober bekend gemaakt en ondergebracht onder de GNU General Public License en de Limited General Public License door Sun.
Volgens Russell zal een speciaal ingebouwde 'editor' ervoor zorgen dat de barrières tussen de tekstverwerker en de Internet-toepassingen automatisch worden weggewerkt. "Stel je eens voor dat je webbestanden compatibel kan opslaan en gebruiken in je tekstverwerkingsprogramma's", aldus Russell. "Dan is echt sprake van een platform zonder grenzen."
In een reactie zegt Sun dat het Mozoffice.org ten volle ondersteunt, omdat het voortdurend zegt te streven naar nieuwe applicaties en innovatieve oplossingen. "Wij streven voortdurend naar het onderbrengen van onze technologie in netwerkdiensten die gebruik maken van technologie als XML", aldus Suns Alan Templeton, verantwoordelijk voor de ontwikkeling van nieuwe producten binnen Sun.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-08-02T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.