Specifieke uitbesteding heeft de toekomst

De toenemende marktglobalisatie dwingt bedrijven hun kosten en prijzen te reduceren om concurrerend te blijven. Dit is in het voordeel van de uitbestedingsmarkt.

Dit concludeert het internationale marketingbureau Frost & Sullivan. Volgens het bureau zal de markt voor IT-uitbesteding in Europa toenemen van 40 miljard in 1999 naar 174,6 miljard in 2006. Het leeuwendeel van de groei zal bestaan uit de vernieuwing van bestaande contracten voor het uitbreiden van systemen, netwerken en applicaties.
Frost & Sullivan verwacht dat de omzetten van IT-bedrijven zullen toenemen als ze beseffen dat het uitbesteden van bepaalde IT-projecten tot verdere kostenreductie leidt. Volgens de onderzoekers kunnen bedrijven een voorsprong behalen op de concurrentie als ze gebruik maken van uitbesteding, omdat ze zich daardoor beter kunnen concentreren op hun kernactiviteiten.
Wel zullen de uitbestedende bedrijven kritischer worden in de keuze van hun projecten. Grootschalige uitbestedingsprogramma's hebben hun langste tijd gehad. Het gaat nu vooral om zorgvuldig geselecteerde deelprojecten. Niet verwonderlijk zit de groei van de uitbesteding vooral in Internet-gerelateerde diensten als webhosting, e-commercie en uitbestedingsprojecten binnen het asp-concept (application service provider). De opbrengsten hieruit zullen in 2006 zijn toegenomen naar ruim 50 miljard dollar. Dit jaar rekent Frost & Sullivan voor de 'nieuwe' markten op een opbrengst van 6,8 miljard dollar.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-08-02T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.