E-peopleserve krijgt goedkeuring van EU

E-peopleserve, een onderneming die bedrijven ondersteunt met personeelszaken, heeft het groene licht gekregen van de Europese Unie.

E-peopleserve, opgezet door British Telecommunications en Andersen Consultancy, kwam onder vuur te liggen vanwege mogelijk monopolistisch gedrag in de toekomst. BT claimde echter dat de EU-goedkeuring slechts een formaliteit was en dat er alleen commotie ontstond vanwege de omvang van beide bedrijven.
De nieuwe onderneming gaat software, informatie en ondersteuning leveren aan bedrijven inzake alles wat met werknemers te maken heeft - van werving en training tot vertrekregelingen, prestatiemetingen en administratie.
BT heeft veel geld gestoken in de ontwikkeling van technische systemen voor het bedrijf, waarvoor ondermeer Peoplesoft applicaties zal gaan leveren. De telecommunicatie-gigant maakt voor de onderneming verder gebruik van zijn expertise met call- en trainingscenters. Andersen zal de administratieve kant van het verhaal gaan verzorgen.
De joint-venture, waarin BT en Andersen een even groot aandeel hebben, gaat zich in het begin alleen richten op de markt in Groot-Brittannië. Volgens de bedrijven is het echter de bedoeling dat er eind dit jaar ook een vestiging in de Verenigde Staten actief is.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-08-03T00:00:00.000Z René van Vemde
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.