Caldera koopt definitief Unix-onderdelen SCO

Het hing al in de lucht, maar nu staat vast dat SCO zijn alsmaar minder presterende Unix-onderdelen zal verkopen aan Linux-specialist Caldera Systems.

Het gaat om de Server Software Division en de Professional Services Division van SCO (Santa Cruz Operation). Die onderneming wil zich verder profileren als leverancier van 'slanke client'-software. Ze behoudt haar Tarantella-divisie, alsmede inkomsten uit en patentrecht op alle producten. Caldera wil met de overname een uitgebreid open Internet-platform creëren, waarin Linux- en Unix-technologie worden gecombineerd.
De overname wordt betaald met contant geld (zeven miljoen dollar) en aandelen, maar moet nog worden goedgekeurd door de aandeelhouders. Ook de mededingingsautoriteiten moeten de zaak nog onder de loep nemen. Caldera en SCO verwachten in oktober de definitieve handtekeningen te kunnen zetten.
Het 'open Internet-platform' (oip) moet volgens Caldera commerciële klanten en ontwikkelaars één enkel platform bieden met een schaalbaarheid vanaf een slanke client tot aan het grootste datacenter. Oip moet de schaalbaarheid van het Unix-systeem combineren met het kosteneffectieve Linux-besturingssysteem, zo stelt de onderneming zich voor. De producten, oplossingen en diensten die ontwikkeld zijn voor oip zullen beschikbaar worden gesteld door meer dan 15.000 partners wereldwijd.
Die grote gemeenschap van detailhandelaren, distributeurs, systeemintegrators en computerfabrikanten in tachtig landen geldt als een van de allerbelangrijkste SCO-assets die Caldera met deze overeenkomst in handen krijgt. Verder haalt Caldera zo'n achthonderd werknemers binnen die zijn gespecialiseerd inhigh-end Unix-ontwikkeling en advisering, alsmede honderden Unix-applicaties die kunnen worden overgezet naar Linux.
Caldera heeft speciaal voor deze overname een nieuwe holding opgericht, Caldera Inc. Daarin worden de twee aangekochte bedrijfsonderdelen, en alle werknemers, producten en hulpbronnen ondergebracht. De huidige president en ceo (chief excutive officer) van Caldera Systems, Ransom Love, zal worden aangesteld als ceo van Caldera Inc. David McCrabb, de huidige president van de SCO Server Software Division, zal de functie van president en coo (chief operating officer) van Caldera Inc op zich nemen. Jim Wilt, de huidige president van de SCO Professional Services Division, wordt president van de onlangs opgerichte Caldera Services Division. Doug Michel, president en ceo van SCO, zal zich aansluiten bij de Raad van Bestuur van Caldera Inc. Bovendien zal SCO binnenkort nog een lid van de Raad van Bestuur van Caldera Inc benoemen.
SCO ontvangt zeven miljoen dollar contant en ruim 17,5 miljoen aandelen in Caldera Inc, hetgeen 28 procent van het bedrijf vertegenwoordigt. Een grootaandeelhouder in Caldera Systems, The Canopy Group, verstrekt bovendien een lening van achttien miljoen dollar aan SCO.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-08-03T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.