NSI gaat Inktomi voeden met domeinnamen

Domein-registratie bedrijf NSI gaat samenwerken met Inktomi. De bedrijven willen de vindbaarheid van nieuwe websites op zoekmachines te verbeteren.

Websites die geregistreerd zijn bij NSI worden toegevoegd aan de zoek-database van Inktomi. "Wij willen het gat tussen websites, zoekmachines en consumenten verkleinen", zegt Troy Toman, general manager van Inktomi. Inktomi beweert dat zijn zoekmachine over meer dan 125 portalen en sites beschikt, inclusief die van America Online, MSN en Iwon.com.
NSI verloor vorig jaar zijn monopolie op de registratie vantop-level domeinnamen, zoals .com, of .net. In het eerste kwartaal van dit jaar kelderden het aandeel van NSI intop-level domeinregistraties met 38 procent. NSI hoopt dat de marktaandelen niet verder zullen kelderen en dat de nieuwe diensten weer voor groei zullen zorgen. Deze diensten bezorgden het bedrijf in het eerste kwartaal van dit jaar een winst van 20,3 miljoen dollar. Dit betekent een winststijging van 900 procent vergeleken met het jaar daarvoor.
NSI en Inktomi verwachten dat hun gezamenlijke dienst voor het eind van het derde kwartaal op de markt wordt gebracht. NSI staat afwijzend tegenover een discussie over de prijzen van de nieuwe service. Eerder deze week lanceerde NSI de website dotcom.com, die voorziet in statistieken en analyses op het gebied van domeinnamen.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-08-03T00:00:00.000Z Manuela Fun
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.