Microsoft ten strijde tegen piraterij

Microsoft is gestart met de eerste fase van een nieuwe, wereldwijde campagne tegen software-fraude via Internet.

Het bedrijf heeft inmiddels juridische stappen ondernomen tegen ruim 1300 websites die vervalste en illegale kopieën van software aanboden. Volgens Microsoft is dit nog maar het topje van een gigantische ijsberg die zo'n twee miljoen sites beslaat.
De software-gigant maakt bij zijn acties gebruik van nieuwe technologie, zoals een Internet-monitoring-tool 24 uur per dag, 7 dagen per week verdachte sites opspoort. Door de meer tijdrovende zaken te automatiseren, is het bedrijf uit Redmond in staat om elke dag duizenden aanbieders van illegaal materiaal op te sporen. Vervolgens zorgen isp's en veilingaanbieders voor de verwijdering van dergelijke producten. Microsoft werkt in zijn strijd samen industriepartners, lokale justitie en speurders die verdachte homepages onderzoeken, testaankopen doen en piraten proberen te achterhalen.
De nieuwe campagne van de onderneming komt op een moment dat uitwisseldiensten als Napster, Gnutella en Freenet het steeds makkelijker maken om illegale kopieën van muziek, software en films te distribueren via Internet. Toch blijft Microsoft naar buiten toe optimistisch over zijn kansen.
"We zijn vastbesloten om software-technologie te ontwikkelen die deze problemen helpt op te lossen", aldus MS-woordvoerder Brad Smith. "Uiteindelijk zullen we een combinatie nodig hebben van nieuwe techniek en partnerschappen tussen de overheid en het bedrijfsleven, die de belangen beschermen van zowel consumenten als makers van content." Waarbij de softwaregigant zijn geheel eigen interpretatie hanteert van 'de belangen van de consument'.
Toch lijkt de strijd van Microsoft en co. onbegonnen werk. Diensten als Gnutella en Freenet maken geen deel uit van een centrale organisatie en zijn daarom ook niet juridisch aan te pakken. Bovendien schijnt er voor iedere gesloten site een reeks nieuwe in de plaats te komen.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-08-03T00:00:00.000Z René van Vemde
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.