Microstrategy vervangt cfo na berisping

Microstrategy, leverancier van datamining-software, heeft zijn financieel directeur vervangen nadat het een standje had gekregen voor 'slordig boekhouden'.

De onderneming uit Vienna, Virginia werd eerder dit jaar op de vingers getikt door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Via enkele boekhoudkundige slimmigheidjes had het bedrijf een jaarverlies van 33,7 miljoen dollar weten om te zetten in een winst van 12,6 miljoen dollar. De SEC ging echter niet akkoord met deze manier van boekhouden.
Een dergelijke terechtwijzing door de SEC is zeer slecht voor het imago van een bedrijf, met name in de financiële wereld. Microstrategy moest daarom actie ondernemen om het vertrouwen in het bedrijf te herstellen. Cfo (chief financial officer) Mark Lynch wordt vervangen door Eric Brown, die sinds februari dezelfde functie vervulde bij de draadloze-portaaldivisie van het bedrijf, Strategy.com. Bovendien heeft Microstrategy Timothy Clayton, een veteraan van accountantsbureau Price Waterhouse, aangetrokken als interne auditor en financieel controleur.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-08-03T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.