Hackers belagen militaire junta Myanmar

Hackers hebben een kleine overwinning geboekt op de militaire junta die Myanmar, het voormalige Birma, sinds tien jaar met harde hand regeert.

De hackers slaagden er in de officiële overheidswebsite www.myanmar.com lam te leggen. Op de website wordt de lof gezongen van de junta die de macht greep toen de democratische oppositie onder leiding van de latere Nobelprijswinnares voor de vrede Aung San Suu Kyi de verkiezingen won van de marionettenregering van het leger. Aung San Suu Kyi, wier vader door de militairen werd opgehangen, heeft de afgelopen tien jaar voornamelijk in huisarrest doorgebracht, maar is zich altijd fel blijven verzetten tegen het militaire bewind in haar land.
Waar Peking vergeefs probeert om het Internet-verkeer in de hand te houden, slaagt de junta van Myanmar daar tot nu toe goed in. Als onderdeel van de strikte controle op de media hebben alleen ministeries en een aantal bedrijven toegang tot het web en hebben maar een paar honderd Myanmarezen email.
De website wordt vooral gebruikt voor regeringspropaganda in onder meer Engels, Frans en Duits. Hoewel niet bekend is wie de website hebben lamgelegd, ligt het voor de hand dat het aanhangers zijn van de oppositie. Veel leden daarvan wonen noodgedwongen in het buitenland.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-08-04T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.