Computervirus Stages reist wereld rond

Computervirus Stages is de Grote Oceaan overgestoken en heeft vanuit de VS Japan bereikt. Het heeft de afgelopen maand al 200 keer een mailserver in Japan lamgelegd.

Stages sluipt de adresboeken van Microsoft Outlook binnen via een attachment. Als dat wordt geopend, verstuurt het zichzelf direct naar maximaal 100 coumputergebruikers die in het adresboek staan vermeld. Wat dat betreft lijkt het op het Iloveyou-virus van een paar maanden geleden: omdat de geïnfecteerde email afkomstig lijkt te zijn van een bekende, wordt de post argeloos geopend.
Qua werking is het virus overigens een stuk onschuldiger dan het Filippijnse broertje. Het Iloveyou-virus wiste onder meer computerbestanden en richtte in luttele weken voor naar schatting miljarden dollars schade aan. Volgens een Japanse overheidswoordvoerder is tot nu behalve een aantal uitgevallen mailservers geen echt zware schade door het virus gemeld.
Net als bij het Iloveyou-virus is de oplossing eenvoudig: het email-bericht vernietigen zonder de attachment met als naam Life--Stages.txt.shs te openen.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-08-04T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.