Europese telco's tegen restricties in VS

45 Europese telecombedrijven steunen de Europese Commissie in haar poging om VS-blokkades tegen import van technologie en kapitaal uit Europa op te heffen.

In de VS bestaan al allerlei restricties voor buitenlandse bedrijven die willen penetreren in de Amerikaanse markten voor encryptie, satellieten en telecommunicatie, waardoor Europesehightech-bedrijven minder kansen hebben dan hun Amerikaanse concurrenten (zie: Brussel: 'VS blokkeren hightech import'). Bovendien wordt in Washington de roep steeds sterker om regelgeving die ervoor moet zorgen dat Amerikaanse telecombedrijven minder gemakkelijk kunnen worden overgenomen door buitenlandse telco's. Aanleiding daarvoor is de ophanden zijnde overname van het Amerikaanse Voicestream Wireless door Deutsche Telekom. Als het aan de Democratische senator Ernest Hollings ligt, mogen Amerikaanse telecombedrijven straks niet meer worden gekocht door buitenlandse telco's die voor meer dan 25 procent in overheidshanden zijn. Dat is bij DT het geval.
Net als de Europese commissaris Pascal Lamy vinden de 45 Europese telecommunicatiebedrijven, verenigd in de European Public Telecommunications Network Operators' Association (Etno), dat dergelijke restricties indruisen tegen de afspraken die zijn gemaakt in het kader van de (WTO) World Trade Organisation.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-08-04T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.