HP plant aanval op markt ingebedde systemen

Met een nieuw ontwerp en een drastische verkleining van de Chai JVM richt HP zich op de markt van ingebedde systemen in mobiele en niet-mobiele apparaatjes.

Bovendien heeft HP contact gelegd met verschillende grote producenten van mobiele telefoons, die het Chai-platform zullen adopteren. HP wil echter nog geen namen noemen.
De huidige Chai Java Virtual Machine (JVM) beslaat ten minste 228 Kb, maar diefootprint moet een fors stuk kleiner worden. Hoeveel kleiner wil HP nog niet prijsgeven. Binnen het bedrijf gaat het verhaal dat de nieuwe JVM technologie in zich krijgt van HP's Chai Freeze Dry, een deel van het Chai-platform dat wordt gebruikt om de footprint van Java-applicaties met een factor tien te verkleinen.
Het Chai-platform zal bovendien worden uitgebreid met api's (application program interfaces) die spraakgestuurde toepassingen mogelijk maken. In dat geval kunnen de fabrikanten van mobiele telefoons in de toekomst ook spraakgestuurde webbladertechniek aan hun telefoontjes toevoegen.
De nieuwe, 'gekrompen' Chai JVM moet in het eerste kwartaal van 2001 gereed zijn. Rond die tijd wil HP ook de namen bekend maken van de mobiele-telefoonproducenten die het Chai-platform zullen omarmen.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-08-07T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.