Compaq verbindt nas met san in Tasksmart

De Tasksmart N2400 is weliswaar Compaqs eerste nas-product, maar de hardwareleverancier houdt de deur naar San-opslag nadrukkelijk open.

Nu Compaq met een nas-product (network-attached storage) op de markt komt, lijkt het een kant te kiezen in de 'strijd' tussen nas en san (storage area network), maar niets is minder waar. De Tasksmart N-server is te verbinden aan een Ethernet-Lan, zoals gebruikelijk met nas-servers, maar óók aan een san, via een glasvezel-slot. Volgens Compaq is de gebruiker daardoor vrij om de server te kopen om hem in de nas-stand te gebruiken, maar later te 'switchen' naar een san-omgeving.
Op dit moment zijn veel gebruikers nog niet overtuigd van san, omdat er nog geen standaarden zijn om ervoor te zorgen dat willekeurige servers data kunnen benaderen op willekeurige opslagdozen in een san, via willekeurige verbindingen. Als dat eenmaal is geregeld, zal san snel aan populariteit winnen, zo is de verwachting. De bezitter van een Tasksmart N-server zou in dat geval alleen een knopje moeten omzetten, zo is de gedachtegang van Compaq.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-08-08T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.