Charles Wang treedt af als ceo van CA

Als deel van een omvangrijk plan om een eind te maken aan een reeks van tegenvallende resultaten, stapt Charles B. Wang terug als ceo van CA.

Kroonprins Sanjay Kumar volgt hem op. Wang blijft wel bestuursvoorzitter van de op-twee-na-grootste onafhankelijke softwareleverancier ter wereld. Hij kan de onderneming, die hij zelf heeft opgericht, niet zomaar loslaten. De voormalige ceo (chief executive officer) gaat zich bezighouden met de verzelfstandiging van bepaalde producten en diensten in CA's portfolio die aansluiten op specifieke marktbehoeften, zo liet hij de internationale pers weten. De dagelijkse leiding van Computer Associates draagt Wang over aan Sanjay Kumar, die tot nu toe fungeerde als coo (chief operating officer).
De verzelfstandiging van een deel van de portfolio moet een eind maken aan de langzaam afglijdende resultaten van CA. De onderneming hoopt haar winst te kunnen nemen op enkele snelgroeiende markten die niet direct behoren tot de kernactiviteiten. Dat zou de slappe cijfers in de mainframe-markt en de markt vandistributed-systemsoftware enigszins moeten opkrikken.
Uit de jongste kwartaalcijfers blijkt een forse dip in de verkoop van systeemsoftware voor IBM's OS/390 mainframes, waardoor de winst-per-aandeel maar liefst 41 dollarcent lager was dan de meest pessimistische voorspellingen van Wallstreet-analisten. Overigens heeft ook een van CA's grootste concurrenten, BMC Software, onder deze last te lijden. De aandelenkoersen van beide bedrijven vertonen sinds januari een gestaag dalende lijn. Midden januari was een aandeel CA nog 79,31 dollar waard. Nu is dat nog maar 27,25 dollar.
De eerste verzelfstandigde verkoop van CA-producten is inmiddels al aangekondigd. De onderneming is bezig met het opzetten van een onafhankelijk bedrijf dat de ontluikende asp-markt (application service provider) moet gaan bewerken. Op die markt moet het nieuwe bedrijf, Ican-ASP gedoopt, CA's netwerk- en computersysteem-monitoringssoftware gaan verkopen. Ican-ASP zal gaan fungeren als een onafhankelijke unitbinnen CA, maar Wang vertelde wel dat momenteel wordt onderzocht of het aantrekkelijk is om aandelen Ican-ASP op de publieke investeringsmarkt te verkopen.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-08-08T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.