Joint venture voor b2b-betalingssysteem

I2 Technologies, Citigroup, Enron Broadband Services, S1 en Wells Fargo gaan samen voorzien in een betalingssysteem voor business-to-business marktplaatsen.

De joint venture, genaamd Financial Settlement Matrix.com (FSM.com), claimt een open betalingssysteem te bieden dat toepasbaar is op elke willekeurige e-marktplaats-technologie. De technologie zou niets te maken hebben met samenwerkingsovereenkomsten met andere bedrijven uit het verleden. "FSM.com staat open voor alle verticale markten en alle banken over de hele wereld, onafhankelijk van de technologie die zij gebruiken", zegt een woordvoerder van FSM.com.
De doelstelling van het nieuwe bedrijf is kopers en verkopers te voorzien van een breed aanbod aan betalingsmogelijkheden, inclusief beveiligde transacties, kredieten, factureringen en vele andere diensten. Om het aanbod verder uit te breiden is FSM.com op zoek naar allianties met andere financiële dienstverleners.
"Tot nu toe hebben verschillende bedrijven onafhankelijk diverse diensten geleverd, maar niemand is ooit op het idee gekomen om deze te combineren in een multi-bank model", claimt ceo en voorzitter Sanjiv Sidhu.
Lisa Williams, analist van de Yankee Group, voegt hieraan toe: "Het is erg handig alle betalingstypen in één product aan te bieden. Voorheen moesten kopers en verkopers betalingen en overdrachten zelf regelen door bijvoorbeeld een postorderbedrijf in te huren en met creditcard te betalen. De nieuwe dienst voorziet in een volledig pakket."
Elektriciteits- en communicatiebedrijf Enron draagt zijn wereldwijde breedband-netwerk voor schaalbaarheid bij. Internet-bankiersbedrijf S1 voorziet in de online betalingstechnologie. Citigroup en Wells Fargo verzorgen de financiële basis voor de start van het bedrijf. Alle diensten worden geïntegreerd in de Tradematrix e-zakendoen-technologie van software leverancier i2. Alle bedrijven beheren evenveel aandelen in FSM.com en zijn evenredig vertegenwoordigd in de Raad van Bestuur.
Verisign, Ariba en American Express hebben in juni al aangekondigd een gelijksoortige, maar meer gespecialiseerde dienst aan te bieden, die voorziet in een creditcard-betalingsdienst voor online b2b-transacties (business-to-business). Deze dienst zal vanaf september beschikbaar zijn.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-08-08T00:00:00.000Z Manuela Fun
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.