Palm introduceert handheld voor jongeren

Palm introduceert de M100, een handheld speciaal ontwikkeld voor jongeren en vrouwen. De nieuwste handheld is vanaf eind augustus in Nederland verkrijgbaar.

Met de M100 speelt Palm in op diverse trends onder jongeren. Uit onderzoek van bureau Interview-NSS komt naar voren dat 16- tot 25-jarigen in Nederland communicatie een belangrijke digitale toepassing vinden. Vier op de vijf jongeren wil graag mobiel kunnen emailen. Het SMS-verkeer steeg dankzij deze groep het afgelopen jaar met 400 procent.
Uit het onderzoek dat in juni onder 1300 scholieren werd gehouden, bleek dat één op de vijf scholieren in het bezit is van een mobiele telefoon. Onder jongens tussen 15 en 19 jaar is dit één op drie. De buzzer, die nog maar 12 procent van de jongeren onder zijn gebruikers mag rekenen, is daarentegen op zijn retour. Daar staat tegenover dat de personal digital assistant (pda) duidelijk in opkomst is onder scholieren: 8 procent van de jongens maakt inmiddels al gebruik van een dergelijke elektronische agenda.
Palm biedt voor de M100 verwisselbare frontjes en een Hotsync-kabel voor een snelle synchronisatie tussen handheld en PC. Leveranciers als Kodak, Northstar en Singapore Shinei Sangyo hebben aangekondigd de M100 te ondersteunen met toevoegingen als camera's, backup-modules, MP3-spelers en modems.
"Consumenten, en met name jongeren, zijn er dol op om hun spullen een persoonlijk tintje te geven", zegt Henk Dinkelaar, Palm Country Manager Benelux. " Daarom introduceert Palm voor de M100 een brede keus aan verwisselbare frontjes, zodat de jeugdige gebruikers hun handheld volledig kunnen aanpassen aan hun eigen stijl. Ook biedt de M100 de mogelijkheid om met een speciale pen notities en tekeningetjes direct in te voeren op het scherm van je handheld, los van de gebruikelijke invoermethodes zoals het toetsenbord of de 'Graffiti'-invoer.
Bij de M100 wordt een CD-rom geleverd met PC-software voor de Windows- en Macintosh-platformen. De handheld maakt gebruik van het besturingssysteem Palm OS 3.5 en bevat diverse standaardapplicaties als de kalender, het adresboek, de memo-functie en de infrarood-communicatie. De geheugenopslag is 2MB groot en kan worden gebruikt voor extra applicaties en data-opslag.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-08-08T00:00:00.000Z Manuela Fun
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.