Reuters verliest gevecht om domeinnaam

Het gerenommeerde persbureau Reuters kan geen aanspraak maken op de domeinnaam www.ereuters.com, zo heeft de Wipo gisteren geoordeeld.

De domeinnaam is in gebruik bij Ghee Khaan Tan uit Singapore, die via de site allerlei thuisdiensten aanbiedt. Reuters stelde bij de Wipo (World Intellectual Property Organization) dat Ghee Khaan Tan de domeinnaam gebruikt om op oneigenlijke wijze klanten naar zijn bedrijf te lokken. Volgens de Singaporees zijn zijn bedrijfsactiviteiten zo totaal anders dan die van Reuters dat daarvan toch geen sprake kan zijn. Reuters daarentegen stelde dat de naam 'ereuters' suggereert dat het hier om een soort winkel van het persbureau gaat.
Scheidsrechter Tony Willoughby besloot dat het betoog van Ghee Khaan Tan dat de naam van de site de aard van zijn bedrijf aan eenieder duidelijk maakte weliswaar niet echt overtuigend was, maar dat de Singaporees ook nog geen aanstalten heeft gemaakt om zijn domeinnaam te gelde te maken of op andere wijze profijt te trekken van de naam Reuters. Hij kreeg, al was het volgens Willoughby met de nodige aarzeling, het voordeel van de twijfel.
Wipo gaf vorig maand wel vijf domeinnamen van een in Iran gevestigd bedrijf 'terug' aan Reuters. Wipo is een soort internationale rechtbank die vorig jaar is opgericht op initiatief van de Verenigde Naties, onder meer om het zogeheten 'cybersquatting' ofwel 'domeinkraken' aan banden te leggen. Doel van Wipo is te voorkomen dat bedrijven vermogens moeten betalen om het stelen, het gebruik en het misbruik van hun naam op Internet via domeinnamen te voorkomen.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-08-09T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.