Nieuwe ceo Informix start mega-reorganisatie

Peter Geynes, vorige maand benoemd tot ceo van database-softwareproducent Informix, laat er geen gras over groeien. Het bedrijf wordt drastisch gereorganiseerd.

De reorganisatie is nodig om de activiteiten van de onderneming te stroomlijnen en de uitgaveposten fors terug te brengen. De totale kosten van de herstructurering zullen komen te liggen tussen 85 miljoen en 105 miljoen dollar. Geynes gaat er echter van uit dat de reorganisatie een besparing zal opleveren van 70- tot 80 miljoen dollar per jaar.
In het kader van de reorganisatie zullen de vijf huidige afdelingen van het bedrijf worden teruggebracht tot twee: Database Business Operations en Solutions Business Operations. Als nieuwe ceo (chief executive officer) van Informix heeft Geynes twee voormalige Ardent-topmannen benoemd als leiders van de twee bedrijfsonderdelen. Geynes was president-directeur van Ardent Software, dat in maart jongstleden werd overgenomen door Informix. De database-afdeling zal worden geleid door Jim Foy en de solutions-divisie door Peter Fiore.
In de wandelgangen wordt ervan uitgegaan dat ongeveer 10 procent van de huidige staf zijn baan zal verliezen. Dat komt neer op zo'n 430 werknemers.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-08-10T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.