Duitse online hijgers krijgen rechten

Een Duitse rechter heeft bepaald dat de werknemers in seks-chatrooms als gewone werknemers moeten worden behandeld.

Daarbij had de rechtbank in het Duitse Kassel met name vrouwen die zich in woord en daad als nymfomanes dienen te presenteren op het oog. De enige e-commercie ondernemers die van meet af aan veel geld hebben verdiend, zijn de exploitanten van seks-sites. 'Sex' is de meest ingetikte term in de grote zoekmachines. Zelfs wie nietsvermoedend over Internet surft, loopt kans op een seks-site terecht te komen waar tegen betaling naar filmpjes kan worden gekeken. Met de uitspraak heeft de rechter iets van die winst afgesnoept voor de Duitse ondernemers.
Die uitspraak betekende een flinke strop voor de niet nader genoemde seks-exploitant tegen wie de zaak was aangespannen. Hij had nog het slimmigheidje bedacht dat zijn werknemers zulk immoreel werk verrichtten dat ze toch echt niet als gewone werknemers konden worden beschouwd. De rechter legde dat argument naast zich neer. Belangrijker is dat de rechter al evenmin akkoord ging met de constructie dat de werknemers officieel zelfstandige freelancers zijn die zodoende hun eigen sociale lasten moeten betalen.
Het feit dat de schijnbaar naar seks hunkerende vrouwen als gewone werknemers moeten worden beschouwd, betekent voor het Noordduitse seksbedrijf een nabetaling van ruim een miljoen mark aan sociale premies. De uitspraak kan grote gevolgen hebben voor de Duitse seksindustrie. De meeste aanbieders van filmpjes, chats en andere vormen van virtuele seks hebben werknemers op freelance basis. Moeten ze die in vaste dienst gaan nemen, dan wordt de cyberseks straks in Duitsland duur betaald.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-08-11T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.