America Online schrapt MP3-zoekmachine

Amper een maand nadat America Online een zoekmachine had toegevoegd aan zijn MP3 speler Winamp, heeft de Internet-aanbieder de extra functie weer geschrapt.

De belangrijkste reden is volgens AOL dat de zoekmachine geen onderscheid kan maken tussen legale en illegale MP3-bestanden. De beslissing is waarschijnlijk echter mede ingegeven door de aanstaande fusie van AOL met Time Warner, dat als grote platenmaatschappij ten strijde trekt tegen Napster. Dat veelgebruikte gratis programma maakt het illegaal downloaden van muziek op MP3-formaat mogelijk.
Napster is inmiddels al een paar keer in het ongelijk gesteld door de rechter, maar mag in afwachting van de uitspraak in een hoger beroep nog een paar maanden doordraaien. AOL zei gisteren voorlopig niet van plan te zijn weer op een of andere manier een zoekfunctie toe te voegen aan Winamp. Het bedrijf wil in elk geval eerst afwachten of de rechter de Amerikaanse muziekindustrie, verenigd in de Riaa, definitief gelijk geeft in de strijd tegen Napster. Overigens heeft de befaamde popartiest Prince zich gisteren achter Napster geschaard.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-08-11T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.