Sun maakt oprichting ontwikkelgroep bekend

Met de oprichting van de Services Expert Group wil Sun met andere bedrijven een gestandaardiseerde Java-api ontwerpen voor de ontwikkeling van Wbem-toepassingen.

Wbem (Web based enterprise management) ontwerpt tools die geschikt zijn voor Internet-technologieën als CIM (Common Interface Model) en XML (eXtensible Markup Language). Ontwikkelaars kunnen deze gebruiken om gestandaardiseerde toepassingen voor het beheer van systemen en applicaties te creëren.
De door de Services Expert Group gemaakte api (application program interface) vergroot de functionaliteit van Wbem doordat toegang via Java en Internet niet meer platform-afhankelijk is. Groot voordeel voor ontwikkelaars is dat ze hierdoor beheertoepassingen kunnen schrijven en testen via één gestandaardiseerd programma, in plaats van verschillende platformen.
Uit de ondersteuning van grote namen uit de industrie blijkt hoe groot de behoefte is aan deze Java-technologie, die het beheer van systemen en applicaties standaardiseert en als mechanisme dient voor gemeenschappelijke toegang tot de gegevens hiervan.
Tot de bedrijven die aan het Services Expert Group initiatief deelnemen, behoren naast Sun Microsystems onder andere Avaya, Caldera Systems, Cisco Systems, Compaq en IBM.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-08-14T00:00:00.000Z René van Vemde
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.