Linux verder in de lift na steun HP

Linux wint aan momentum. Hoewel versie 2.4 nu al een tijd op zich laat wachten, heeft ook HP zich vierkant achter het 'open source' besturingssysteem geschaard.

Deze maandag zal HP bekend maken dat het Linux heeft aangewezen als een van zijn drie 'strategische besturingssytemen'. Die steun voor het door de Fin Linus Thorvalds geïnstigeerde rebelse besturingssysteem betekent dat HP met een geheel nieuwe lijn van producten en diensten zal komen, speciaal toegesneden op Linux. De andere 'strategische besturingssystemen' waaraan het HP-beleid is opgehangen, zijn HP's eigen Unix OS en Microsofts Windows 2000.
De steun voor Linux betekent niet dat HP opeens een onbarmhartige liefde voor Linus Thorvalds digitale baby heeft opgevat. Het is, aldus HP, het resultaat van de toenemende vraag naar Linux bij consumenten. Jim Bell, 'general manager of open source and Linux operations' bij HP: "Deze zet is zondermeer consument-gedreven. Linux heeft zich verspreid als een bosbrand - en we verwachten dat dit alleen nog maar zal accelereren."
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-08-14T00:00:00.000Z Auke Hulst
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.