Ook Oracle springt op de Linux-trein

Dat Oracle er alles aan wil doen om IBM en Microsoft het leven zuur te maken, is duidelijk. Dat het daarbij een voorname rol toebedeelt aan Linux is nieuws.

Topman Larry Ellison is ongeduldig in zijn strijd tegen zijn gezworen vijanden, en liet dat onlangs nog eens blijken door de gematigde Oracle-president Ray Lane de deur te wijzen. De agressievere strategie die Ellison in gedachten heeft, is naar nu blijkt mede gebaseerd op het omarmen van Linux. Oracle onderstreept dat maar eens door zijn application server (Oracle Internet Application Server 8i, oftewel iAS) voor Linux per direct beschikbaar te maken. Daarmee, aldus het bedrijf, is Oracle de eerste die een zakelijke applicatieserver voor Linux op de markt brengt. IBM met zijn Websphere en DB2 denkt daar waarschijnlijk anders over.
De Linux-kreten uit het Oracle-kamp zijn overigens allesbehalve loze kreten: het is de onderneming zozeer ernst met Linux dat de Linux-versie van iAS een maand eerder op de markt komt dan de Windows NT/2000 versie.
Oracle iAS zal op de markt komen in zowel een standaard als een zakelijke editie. iAS richt zich daarmee op een markt die zowel mensen die voor een werkgroep ontwerpen als de grootste multinationals omvat. Daarnaast komt Oracle met een draadloze editie die Oracle Portal-to-Go omvat. Met die editie kunnen ontwikkelaars applicaties ontwerpen waar gebruikers toegang toe kunnen krijgen via willekeurig welk data-ondersteunend draadloos apparaat, zoals Palms handhelds of een WAP-telefoon (Wireless Application Protocol).
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-08-14T00:00:00.000Z Auke Hulst
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.