Vivao en iPlanet gaan alliantie aan

Asp (application service provider) Vivao gaat samen met iPlanet een alliantie aan voor technologie en verkoop, gericht op snelle bericht- en kalenderdiensten.

De relatie stelt beide bedrijven in staat Internet en draadloze apparaten te voorzien van ongeveer dezelfde functies als een pda (personal digital assistant). De Vivao kalenderdienst ondersteunt gebruikers in elf Europese landen, waaronder Nederland. De dienst biedt op afstand toegang tot persoonlijke schema's, evenementen en buzzer- en spraakgebaseerde diensten. Ook is het mogelijk sportevenementen en zakelijk- en financieel- inhoudelijke diensten te importeren. Consumenten kunnen bovendien hun pda's synchroniseren met televisies en WAP-apparaten (Wireless Application Protocol).
"iPlanet zag dat er een enorme vraag was naar een dienst voor berichten en zocht naar een partner", zegt George W. Baker, ceo en voorzitter van Vivao. "De overeenkomst met Vivao is een demonstratie van de explosieve groei die zich momenteel afspeelt op de Europese berichtenmarkt", voegt Guy Norgrove, iPlanets verkoopdirecteur voor Noord-Europa, hieraan toe.
Vivao is van plan zijn klanten een nieuw iPlanet-platform te bieden. Dit stelt hen in staat volgende-generatie berichtfuncties aan hun bestaande merken toe te voegen. Over het financiële plaatje van de alliantie wilde Baker niet veel kwijt. Wel wist hij te melden dat beide partijen een flinke investering hebben gedaan.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-08-14T00:00:00.000Z Manuela Fun
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.