WAP en i-Mode claimen convergentie

"Er is nooit oorlog geweest tussen NTT Docomo en het WAP-forum. De Japanse operator van i-Mode en WAP bewegen zich zelfs in de richting van compatibiliteit."

Dit beweert Scott Goldman, ceo van het WAP-forum. In een interview met het AmerikaanseComputerwire stelde Goldman dat de geruchten over een meningsverschil tussen het Japanse bedrijf en zijn orgaan sterk overdreven zijn. Goldman vergaderde eerder deze week met de technisch directeur van NTT Docomo. "We hebben gepraat over het gegeven dat wij ons beide in dezelfde richting bewegen. De Japanners staan compleet achter WAP", aldus Goldman.
De WAP- en i-Mode-formaten worden geïntegreerd in de WAP2-specificatie, beter bekend als de volgende generatie WAP. Dit product verschijnt april volgend jaar op de markt. Goldman voegde hieraan toe dat de specificatie TCP/IP Internet-connecties ondersteunt en gebruik maakt van Xhtml als vertaalmachine tussen WML (Wireless Markup Language) en andere formaten als i-Mode en Html.
Er werd veel gespeculeerd over mogelijke wrijvingen tussen NTT en het WAP-forum. De snelle groei van i-Mode en de langzame opkomst van WAP zou hiervan de oorzaak zijn.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-08-14T00:00:00.000Z Manuela Fun
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.