WAP-forum integreert PKI-beveiliging

Het WAP-forum (Wireless Application Protocol) integreert een ondersteuning voor PKI-beveiliging (Public Key Infrastructure) in de volgende WAP-versie.

Deze integratie is bedoeld om WAP meer aansluiting te geven op Internet-standaarden. De volgende herziening van de specificatie, voorheen bekend als 1.3, zal waarschijnlijk Q3 2000 gaan heten en verschijnt dit jaar op de markt. Ondersteuning voor PKI, een toepassing om een versleuteld bericht te ontcijferen of omgekeerd te versleutelen, zal het vertrouwen in WAP en zijn geschiktheid voor e-commercie en -handel waarschijnlijk ten goede komen.
De belangrijkste stap in de richting van integratie met Internet zal in april 2001 plaatsvinden. Dan lanceert het forum hun volgende generatie WAP, voorheen bekend als WAP 2. Het forum verwacht TCP/IP als een transportprotocol te gaan gebruiken en Xhtml als de nieuwe programmeertaal van WAP. "Door Xhtml als taal te gebruiken wordt WAP beter toepasbaar op andere apparaten, afhankelijk van de manier waarop de pagina is gecodeerd", zegt Scott Goldman, ceo van het WAP-forum.
Goldman is niet bang dat WAP door integratie met andere Internet-protocollen geïsoleerd raakt. Hij beweert zelfs dat het protocol veel voordelen biedt voor kleine draadloze apparaten. De nieuwe WAP-specificatie blijft bovendien aansluitbaar op oudere versies. Een browser, speciaal ontwikkeld voor het toekomstige WAP, kan namelijk ook inhoud van WAP 1.1 bekijken.
Verder werkt het forum hard aan een goede beveiliging van hun specificatie. Draadloze apparaten kunnen SSL (Secure Sockets Layer), de beveiligingsstandaard die meestal voor Internet wordt gebruikt, namelijk niet ondersteunen. "We hebben al een transportlaag voor de beveiliging en werken hard aan verdere ontwikkeling hiervan", aldus Goldman.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-08-14T00:00:00.000Z Manuela Fun
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.