GE opent b2b-marktplaats voor álle bedrijven

De b2b-poot van General Electric opent een virtuele marktplaats waar bedrijven uit alle sectoren hun toeleveringsketens aan kunnen koppelen.

Vrijwel alle elektronische b2b-marktplaatsen (business-to-business) zijn gericht op een bepaalde branche of bedrijfskolom. Global Exchange Services (GXS), de b2b-divisie van General Electric, ziet brood in een veel bredere benadering. 'Alle' ondernemingen, groot of klein, in binnen- en buitenland, kunnen bij GXS terecht. "Veel grondstoffen, producten en halffabrikaten vinden hun toepassing in meer dan één industrie", luidt de gedachtegang bij GXS.
GE zegt inmiddels vele honderden miljoenen dollars te hebben geïnvesteerd in de 'Express Marketplace', zoals het nieuwe initiatief is gedoopt. De site zal toegankelijk zijn voor alle geïnteresseerde kopers en verkopers, inclusief de honderdduizend huidige klanten van het particuliere toevoerketen-netwerk van GXS. Binnen enkele maanden moeten die gebruikers hun weg op de nieuwe publieke marktplaats hebben gevonden, zo is de bedoeling.
Volgens GXS is de opening van de Express Marketplace slechts de eerste stap op weg naar het aanbieden van een totaalpakket met veel toeters en bellen. In de toekomst moeten de mogelijkheden steeds verder worden uitgebreid. De gebruikers zullen uiteindelijk in staat zijn goederen te bestellen, te transporteren en op te sporen via 'gexmp.com'. Bovendien krijgen ze toegang tot catalogi, inkoopdiensten, voorraadverwachtingen, veilingen en aankoopregelingen. Leden kunnen straks ook hun erp- en crm-systemen in de dienst integreren.
GXS voorziet geen problemen op het terrein van interoperabiliteit. Volgens de onderneming zorgt de Unix- en Java-gebaseerde integratietechnologie ervoor dat werkelijk alle bedrijfssoftware met elkaar kan communiceren. De vertalingstechnologie ontwikkelde GXS afgelopen zomer samen met Commerceone. Het gaat om een conversiemachine die werkt als een soort elektronische link tussen handelspartners die verschillende Internet-standaarden gebruiken, bijvoorbeeld XML en EDI.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

We zitten al meerdere tijd op BAuction.eu.

Een gratis B2B marktplaats, die bestaat al een tijdje, dus zo vernieuwend is GXS hun project niet denk ik.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-08-15T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.