Motorola stopt WAP-alliantie met Phone.com

Slechts enkele maanden nadat Motorola en Phone.com een WAP-alliantie sloten, is deze als een nachtkaars uitgegaan. Motorola kiest voor een eigen WAP-toegangspoort.

De onderneming promoot zijn nieuwe WAP-server als een belangrijk onderdeel van de draadloze infrastructuur, dat door andere bedrijven te gebruiken valt voor het testen van hun eigen WAP-producten. Volgens Motorola voldoet de toegangspoort aan alle WAP 1.1-specificaties en is hij daarom een geschikt referentieplatform waarop andere WAP-apparaatjes te testen zijn op interoperabiliteit.
Precies daarom zou Motorola de meeste banden met Phone.com hebben verbroken. De WAP-software van Phone.com zou volgens ingewijden niet standaard zijn en niet te combineren zijn met alle WAP-browsers. Om de gebruikers niet meteen in de kou te zetten, blijft Motorola voorlopig wel de Phone.com-server bieden aan klanten die afhankelijk zijn van de Phone.com-microbrowser. Die microbrowser maakt gebruik van Hdml (handheld device markup language) in plaats van WML (wireless markup language), dat wordt ondersteund door de WAP 1.1-specificaties.
Phone.com heeft overigens altijd ontkend dat zijn product niet verenigbaar zou zijn met alle WAP-browsers. Het bedrijf stelt dat het voldoende eigen extensies heeft ontwikkeld om de concurrentiestrijd met andere servers te winnen. Op de handelswijze van Motorola wil het bedrijf voorlopig geen commentaar geven.
Het zou ook heel goed kunnen dat de compatibiliteit niet de belangrijkste reden is van Motorola's switch. Vorige week fuseerde Phone.com namelijk met Software.com. Door die fusie - waarmee een bedrag was gemoeid van 6,4 miljard dollar - ontstond een nieuw, sterk bedrijf, dat zich opmaakt voor het binnenhalen van een groot deel van de draadloze-software markt. Daarmee zou het een van Motorola's belangrijkste concurrenten worden. Motorola zal zich ongetwijfeld hebben afgevraagd of het verstandig is de server van een belangrijke concurrent te ondersteunen.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-08-15T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.