Compaq laat Pocket PC Microsoft vallen

Compaq passeert Microsoft met het besluit een nieuwe serie handcomputers van een ander besturingssysteem te voorzien dan Pocket PC.

De Amerikaanse PC-fabrikant gaat technologie gebruiken van het Canadese bedrijf Research in Motion (Rim) om een hele serie apparaten te ontwikkelen die draadloos toegang krijgen tot Internet. De handcomputers verschijnen binnenkort onder de naam Ipaq op de Amerikaanse markt. Onder dezelfde naam brengt Compaq ook zijn handcomputers met Microsofts Pocket PC besturingssysteem uit.
Redenen om Rim te verkiezen boven Pocket PC is het feit dat het bedrijf met zijn Blackberry-handcomputer zijn sporen inmiddels verdiend heeft op het gebied van draadloze toegang tot email en andere elektronisch opgeslagen bedrijfsinformatie. Palm en Microsoft zijn nog steeds bezig om hun eigen hardware te ontwikkelen voor toegang tot deze informatie.
Het is niet de eerste en waarschijnlijk ook niet de laatste keer dat Compaq voor een niet-Microsoft-product kiest. De hardware-fabrikant heeft al een tijdje een op Linux gebaseerde handcomputer op de markt met de naam Itsy. Ook heeft het concern plannen om voor grotere Internet-toepassingen het besturingssysteem Be Os te gebruiken van het bedrijf Be.
De Ipaqs, die 200 tot 300 dollar kosten, zijn in eerste instantie alleen voor de Amerikaanse markt bedoeld. Pas als de verkoop in de VS een succes is, gaat het bedrijf overwegen om het product ook op de Europese markt te brengen.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-08-15T00:00:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.