Michael Cowpland weg bij noodlijdend Corel

Temidden van een algehele financiële malaise waarin Corel al langere tijd verkeert is Michael Cowpland opgestapt bij het Canadese bedrijf.

Cowpland gaat na zijn vertrek startende Linux-bedrijven begeleiden. Derek Burney is benoemd tot interim ceo (chief executive officer) en vice-president. Hoewel niet meer betrokken bij de dagelijkse leiding van het bedrijf blijft de voormalig topman lid van de Raad van Commissarissen.
Onder Cowplands leiding heeft Corel drastische koerswijzigingen laten zien. Aanvankelijk was het gespecialiseerd in grafische software. Later stapte het bedrijf over op kantoorapplicaties door Wordperfect over te nemen van Novell. Een paar jaar terug dook het bedrijf op Internet met een op Java gebaseerde Office-set. De laatste koerswijziging die het bedrijf liet zien, Linux, loopt eveneens slecht, ook al roemen analisten en de pers deze Linux-distributie om zijn kwaliteit.
De onderneming kreeg mei dit jaar een bittere pil te slikken toen de voorgenomen fusie met Inprise afgeblazen werd door het kelderende aandeel van Corel. In februari stond het aandeel op 20 dollar. Nu schommelt het onder de vier dollar. De overname zou Corel voorzien hebben van 240 miljoen dollar, een kapitaalinjectie waar het bedrijf dringend behoefte aan had. In juni schrapte het 21 procent van zijn personeelsbestand door 320 werknemers te ontslaan.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-08-17T00:00:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.