Everypath maakt zich op voor patentenoorlog

Softwarebedrijf Everypath vraagt patent aan op een van zijn Internet-technologieën. Analisten zetten vraagtekens bij de plannen van de organisatie.

Intelligent Rendering technologie, die Internet-data zo bewerkt dat het is af te lezen op de kleine schermpjes van mobiele apparatuur als WAP-telefoons en Palmpilots.
De ontwikkelaar van Internet-applicaties zegt het octrooi vorig jaar te hebben aangevraagd. Gewoonlijk duurt het twee jaar voordat er een beslissing valt over patenten. Overigens is Everypath niet de enige kaper op de kust. Oracle Mobile zegt vorig jaar eveneens een aanvraag te hebben ingediend voor vergelijkbare technologie. "Ze hebben geen schijn van kans een strijd om patenten te winnen", zegt woordvoerder Jacob Christfort van dat laatste bedrijf. Hij voegde daaraan toe de claim van softwarebedrijf 'erg amusant te vinden'.
Everypath op zijn beurt zegt zich op zijn beurt voort te breiden op nog veel grotere gevechten in de markt voor draadloze toepassingen. Het hoopt door zijn patenten een sterke positie in te nemen. "We zijn het aan onze klanten en partners verplicht te laten zien dat we hier serieus mee bezig zijn", aldus woordvoerder David Chan. Tot die partners behoren onder meer Ericsson, Hewlett-Packard en Sun.
De acties van Everypath en Oracle Mobile zijn zeker niet uniek. Momenteel zijn Geoworks en Phone.com verwikkeld in een juridische gevecht over een WAP-patent.
Analisten zien de ontwikkelingen met lede ogen aan. Ze zijn van mening dat het geruzie over patenten veel te vroeg komt, aangezien de technologie nog zo recent is. Bovendien leiden de gevechten tot een hoop onrust en misvattingen, zo stellen ze.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-08-17T00:00:00.000Z René van Vemde
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.