Zweden kiest voor UMTS-schoonheidswedstrijd

Na de Umts-veilingen in Nederland, Groot-Brittannië en Duitsland kunnen de telco's op adem komen in Zweden: daar komt een 'schoonheidswedstrijd'.

Liefhebbers mogen na betaling van 100.000 Zweedse kronen (26.000 gulden) een bedrijfsplan indienen, waaruit de regering in Stockholm dan de beste vier kiest. Bedrijven hebben tot 1 september de tijd om hun plannen in te dienen, waarna de overheid rond november de prijzen uitdeelt.
Liefhebbers zijn er genoeg, want Zweden zijn gek op alles wat met telecommunicatie te maken heeft. Gisteren wierpen zich opnieuw twee gegadigden in de strijd. Het Britse Orange, eigendom van France Telecom, kondigde een samenwerking voor een Umts-licentie aan met het constructiebedrijf Skanska. France Telecom heeft nu al via dochterondernemingen Umts-licenties in Groot-Brittannië, Nederland en Duitsland. Het Zweeds-Amerikaanse Bredbandsbolaget en de Noorse mediagroep Schibsted kondigden ook aan samen een schot te wagen. Andere grote liefhebbers zijn de Zweedse investeringsmaatschappij Ratos, de Japanse investeringsbank Nomura en het Zweedse netwerkbedrijf Teracom, dat daarvoor samenwerkt met Hutchison Whampoa.
 


x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-08-18T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.