Adaptec plant comeback in glasvezelmarkt

Adaptec is van plan na twee jaar afwezigheid terug te keren op de markt voor glasvezelnetwerken. De Amerikaanse leverancier hoopt zijn marktpositie op dit terrein terug te winnen, nadat hij de afgelopen jaren zijn producten via wederverkopers op de markt bracht.

Adaptec gaf toe dat het de lucratieve glasvezelmarkt nooit de rug had moeten toekeren. Het wil voor het herwinnen van zijn marktpositie gebruikmaken van de distributiekanalen voor zijn Windows PC's.
Via dit kanaal zal Adaptec vanaf september zijn Host Bus Adapter (HBA) distribueren. Dit product is ontworpen voor Windows 2000 servers die draaien op chips ontworpen door Agilent Technologies, eenspin-off van Hewlett-Packard. Het ziet er dan ook naar uit dat Adaptec HP op het oog heeft als wederverkoper van zijn glasvezelproducten.
In september 1998 deed Adaptec zij glasvezeltechnologie van de hand aan Jaycor Networks (JNI) in ruil voor aandelen en contanten. Op dat moment zat Adaptec midden in een periode van kostenreducties en had het bedrijf het geld hard nodig. Volgens zegslieden van Adaptec heeft de onderneming de galsvezeltechnologie nooit uit het oog verloren en zijn kans afgewacht om een succesvolle comeback te maken op deze markt.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-08-21T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.